Kom werken
in de sector
Zorg & Welzijn!

Kwintes zoekt voor het team Ter Wheme voor ca. 2 uur per week een maatje voor één van onze cliënten, Bart.

Bart is 53 jaar en woonachtig in de beschermde woonvorm Kokjesbongerd in het centrum van Amersfoort (eind 2023 Scherpenzeel). Voor hem zoeken we naar een enthousiaste vrijwilliger die samen wil wandelen, een kop koffie drinken of naar de stad wil gaan.

Jouw werkplek
Locatie Ter Wheme is een beschermde woonvorm met 24uurs begeleiding. In verband met nieuwbouw van onze locatie zullen wij tot ongeveer eind 2023 in de woonlocatie Amersfoort verblijven, waarna we weer teruggaan naar Scherpenzeel. Er woont een diverse groep van 24 cliënten (vanaf 18 jaar) op de locatie.

Over Kwintes

Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Kwintes is financieel gezond. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s stagiaires, vrijwilligers en zijinstromers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten?
Je bent enthousiast en gemotiveerd om activiteiten te ondernemen. Het is van belang om een luisterend oor te kunnen bieden, maar niet inhoudelijk een begeleidende rol aan te nemen. De uren stem je af samen met de cliënt.

Ons aanbod
Jij vormt een belangrijke aanvulling op de zorg die onze bewoners ontvangen en levert zo een bijdrage aan hun herstel in onze samenleving. Daarom zorgen we er ook voor dat alles voor jou als vrijwilliger goed geregeld is en bieden jou onvergetelijke ervaringen, waardevolle ontmoetingen, een zinvolle tijdsbesteding, enthousiaste collega’s en een vrijwilligersvergoeding.

Daarnaast heeft Kwintes een breed trainingsaanbod en cursussen waar jij je als vrijwilliger voor kunt inschrijven.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met:

Mirjam van Asselt – telefoon:0627071947 –   e-mail: mirjam.klap@kwintes.nl

 

Voor ons team Ambulant in De Bilt zoeken wij een enthousiaste persoonlijk begeleider voor 24 uur per week.

Als persoonlijk begeleider heb je een eigen caseload. Samen met de cliënten stel je doelen op die gericht zijn op het zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan de maatschappij. Vragen die hierbij centraal staan zijn vooral gericht op wat cliënten gelukkig maakt en wat zij nodig hebben om vorm te geven aan hun leven met de beperkingen die zij hebben. Je speelt een belangrijke rol in de coördinatie van de zorg rondom cliënten en schakelt veel met collega’s, externe organisaties en het sociale netwerk van de cliënt. Uiteraard houd je een vinger aan de pols, evalueer je de doelen en de begeleiding. Binnen deze functie ben je veel in gesprek, maar bied je waar nodig ook praktische hulp. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om een vertrouwensband op te bouwen en naast cliënten te staan. In dit werk is ook jouw kennis van de omgeving, het netwerken en zorgvuldig bijhouden van de cliëntendossiers van groot belang. De diversiteit aan contacten en taken maken de functie tot een dynamische baan met veel verantwoordelijkheid. Je werkt regelmatige diensten binnen kantoor uren. Er is veel ruimte om je werkdagen zo in te vullen zodat deze voor jou werkbaar zijn binnen je privé leven.

We bieden begeleiding aan jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. De problematiek is divers, zo kom je te werken met mensen met autisme, AD(H)D, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, verslavingsproblematiek e.d. Je kan in aanraking komen met complexe zorgvragen en dubbel diagnoses, wat iedere keer weer een andere aanpak van je vraagt, waardoor je regelmatig aan het schakelen bent.
Het leuke is dat je niet alleen met je team samenwerkt maar ook met samenwerkingspartners. Je werkt aan de hand van een indicatie die door de WMO of WLZ is afgegeven.

Jouw werkplek
Je bent werkzaam in gebied de Bilt. Vanuit dit team wordt begeleiding geboden aan ca. 80 cliënten met specialistische problematiek. Dit betekent casuïstiek waarbij o.a. sprake is van hoarding, trauma, depressie, suïcidaliteit, psychose, manie en autisme. Vaste standplaats voor collega’s van het ambulante team is een beschermde woonvorm van Kwintes op een mooie locatie in Bilthoven Noord. We zijn een hecht team dat het belangrijk vindt dat er een goede werksfeer hangt en er oog voor elkaar is. Er heerst een veiligheidsgevoel waardoor er open gesproken kan worden en er oprecht geluisterd wordt. In het werk vinden we een gezonde dosis humor van belang. De begeleiding van cliënten staat voorop, maar ook is er veel ruimte om samen met het team invulling te geven aan het werk. Het werk verdelen we zo goed mogelijk onder elkaar.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2000 collega’s zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten?

Wil jij meebouwen aan de opzet van een nieuwe beschermde woonlocatie in Hilversum? Ben jij die pionier die van aanpakken weet? In het eerste kwartaal van 2023 opent Kwintes de deuren aan de Zonnelaan.

Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste begeleiders die het leuk vinden om samen vorm te geven aan de opbouw en voortzetting van deze nieuwe woonlocatie. De vacatures zijn per direct beschikbaar en de uren zijn in overleg van 28 tot 36 uur. Tot de opening van de Zonnelaan word je ingewerkt op een andere locatie van Kwintes in de regio Gooi & Vechtstreek zodat je goed ingewerkt bent en betrokken bent bij de gehele overgang.

Als begeleider stel je samen met de cliënt een begeleidingsplan op en bied je aan de hand van het plan ondersteuning bij het dagelijks leven, wonen en werken. Je hebt een eigen caseload en levert een bijdrage aan een goede leefsfeer, veiligheid en het welbevinden van cliënten. Daarbij signaleer en rapporteer je knelpunten in het kader van de dagelijkse zorgverlening en gezondheidstoestand van de cliënt en zie je toe op medicatieverstrekking. Verder ondersteun je de cliënt zo nodig bij het beheer van financiële en materiële middelen. Je begeleidt groepsgesprekken en ziet erop toe dat cliënten op een fijne manier samenleven. Ook stimuleer je de zelfredzaamheid van cliënten met betrekking tot huishoudelijke werkzaamheden. Tot slot stel je cliënt- en dagrapportages op en onderhoud je actief interne en externe contacten.

Jouw werkplek
Op het moment wordt de Zonnelaan volledig verbouwd om klaar te zijn zodat daar 65 bewoners met diverse psychiatrische problematieken kunnen wonen. Deze bewoners gaan begeleid worden vanuit 3, deels nieuw ingerichte, teams verdeeld over 5 verdiepingen. Een groot deel van de bewoners verhuizen intern vanuit een andere beschermde woonlocatie en een aantal bewoners zullen nieuw instromen.

Voor iedereen een nieuw begin waarin de teams zowel onderling als met het eigen team, de locatie en het wonen op de Zonnelaan met en voor de bewoners vorm gaan geven.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s, stagiaires, vrijwilligers en zij-instromers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten?
Minimaal een afgeronde en voor de functie relevante MBO 4 opleiding.
Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden, psychosociale
problematiek en verslavingsproblematiek.
Je hebt kennis van de presentiemethodiek en herstelondersteuning.
Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, eigen initiatief, enthousiasme en verantwoordelijkheid.
Je bent flexibel inzetbaar, je werkt ochtend,-middag en avonddiensten.
Je bent in staat innovatief te denken en je helpt mee aan de verdere ontwikkeling van het nieuwe team.

Ons aanbod
Een goed salaris tussen € 2.325,- en € 3.241,- op basis van 36 uur (CAO GGZ, FWG 40).
Een aanstelling voor de periode van een jaar met zicht op een vast dienstverband. De functie is per direct beschikbaar.
Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de interne afdeling leren & ontwikkelen als extern.
Een persoonlijk en team gebonden opleidingsbudget.
Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt!
Een telefoon en tablet van Kwintes.

Ben jij een ervaren casemanager en wil je als hulpverlener bijdragen aan het stoppen van huiselijk geweld? Ben jij innovatief en vind jij het leuk om team Huiselijk Geweld samen met jouw collega’s verder op de kaart te zetten in de regio Gooi & Vechtstreek? Dan zijn wij op zoek naar jou in de functie van casemanager voor 24 tot 32 uur per week (uren in overleg) om ons snel groeiende team te versterken.

Wat ga je doen? 
Als casemanager begeleid je cliënten en de betrokken gezinsleden die te maken hebben met huiselijk geweld of je werkt in het kader van preventie of nazorg. Samen met het systeem breng je de veiligheidssituatie en de risico’s in kaart en stap voor stap maak je de situatie samen met hen duurzaam veiliger. Hierbij betrek je iedereen die daarbij kan helpen zoals externe instanties, hulpverleners en het sociale netwerk. Je begeleidt de cliënt en diens systeem vanuit vrijwilliger kader naar een toekomst waarin zij in een veilige leefomgeving kunnen wonen. Je zorgt daarbij dat de veiligheid van betrokken kinderen voorop staat.

Het gaat hier om een functie waarin je ambulant werkt, dit maakt dat eigen vervoer een must is. Je weet hoe direct te handelen in acute en onveilige situaties. Je levert een actieve bijdrage aan cliëntbesprekingen en andere overlegvormen in het team. Waar nodig ben je flexibel buiten kantoortijden.

Jouw werkplek
We zijn een groeiend team en zoeken een enthousiaste, zelfstandige, crisisbestendige collega met kennis van huiselijk geweld. Je werkt ambulant in de regio Gooi en Vechtstreek (o.a. Huizen, Blaricum, Eemnes, Hilversum, Laren, Weesp, Wijdemeren en Gooise meren). In de regio zijn diverse regiokantoren waar je kunt werken en collega’s kunt ontmoeten, zo werken we nauw samen met het team “Opvang en begeleiding bij huiselijk geweld in Amersfoort”.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Kwintes is financieel gezond. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s, stagiaires, zij-instromers en vrijwilligers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vertrouwen, verbinden en vakkundig. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten?
We zoeken een collega die ervaring heeft met het werken met systemen die te maken hebben met huiselijk geweld. Je staat sterk in je schoenen, hebt lef, bent stressbestendig en flexibel. Je kunt goed samenwerken met collega’s en ketenpartners. Je hebt affiniteit met multicultureel werken en bent in staat om tijdig in te spelen en te handelen bij uiteenlopende (crisis)situaties. Er wordt van je verwacht dat je proactief en zelfstandig kunt handelen.

Wat we verder van jou verwachten:

Een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld richting Social Work.
Je hebt een SKJ registratie of voldoet aan de eisen om je te registreren. Kijk op de website van SKJ om te zien of je aan de eisen voldoet. (https://skjeugd.nl/professionals/)
Je hebt ervaring met huiselijk geweld.
Je hebt affiniteit met de doelgroep en je hebt een aantal jaren relevante werkervaring.
Ervaring met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
Vanwege de grootte van het werkgebied ben je in het bezit van een auto.

Ons aanbod
Een mooi salaris tussen € 2.811,- en € 4.006,- o.b.v. 36 uur (CAO Sociaal werk , FWG 8).
Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Een individueel keuze budget (IKB) met bv. extra verlof, meer inkomen, sparen, een zelfgekozen opleiding betalen en meer, de keuzemogelijkheden zijn legio!
Een ruim aanbod opleiding, training en coaching; zowel via de afdeling Leren & Ontwikkelen als extern.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Voordelig sporten, korting op producten en een gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt!
Een smartphone en laptop van Kwintes.

Vind jij het een uitdaging om toch bij die ene zorgmijder binnen te komen? Geeft het jou energie wanneer het je lukt om samen met een cliënt zijn crisissituatie onder controle te krijgen? Wil je graag de ruimte hebben om mee te denken hoe zorg rondom een cliënt anders of beter afgestemd kan worden in samenwerking met andere instanties? Dat kan bij ons bemoeizorgteam in de regio Gooi & Vechtstreek.

Het bemoeizorgteam biedt zowel geplande als ongeplande zorg. Op die manier is het voor cliënten mogelijk om sneller en langer op zichzelf te wonen. Vanwege uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een collega voor 32 uur per week.

Als persoonlijk begeleider bemoeizorg reageer je op acute situaties bij cliënten, die door naasten, politie, wijkwerkers, scholen of andere zorgorganisaties bij ons worden aangemeld. Deze cliënten bevinden zich vaak in een zorgelijke toestand op meerdere levensgebieden en vermijden zorg. Vanuit bemoeizorg zoek je aansluiting bij deze mensen die structurele zorg, maar ook ongeplande zorg nodig hebben. Je doet dit in samenwerking met andere zorgpartners, voorzieningen in de buurt en het netwerk van de cliënt. Je werkt outreachend, signaleert voortekenen van terugval en begeleidt cliënten bij het vinden van passende zorg. Het betreft tevens cliënten met Huur onder Voorwaarden en cliënten vanuit de forensische zorg. Met cliënten doe je intakes, stel je begeleidings- signaleringsplannen op en je probeert zoveel mogelijk in gezamenlijkheid met betrokkenen de zorg te organiseren, uit te voeren en te evalueren. Je neemt plaats in verschillende regionale overleggen, zodat je precies weet wat er in de regio leeft en je hier proactief op in kunt spelen. Bij complexe casussen kunnen collega’s uit de regio jouw expertise inzetten om mee te denken.

Jouw werkplek
Je gaat onderdeel uitmaken van het bemoeizorgteam dat eens per twee weken samenkomt. Het team geeft veel ruimte en vrijheid om initiatief te nemen en met elkaar te bouwen, zowel met je directe collega’s als met de samenwerkingspartners. De diversiteit aan contacten en taken maken de functie tot een dynamische baan met veel verantwoordelijkheid. Je kunt je eigen werktijden indelen, dit maakt het een baan met veel vrijheid. Iedere collega heeft 1 vaste avond/nacht per week en 1 weekenddag per maand bereikbaarheidsdienst. Je bent dan telefonisch bereikbaar voor reeds bekende cliënten en hun naasten, maar ook voor instanties zoals de politie die bellen met vragen rondom verwarde personen (in uitzonderlijke gevallen ga je er naar toe). Deze bereikbaarheidsdiensten worden ook volgens rooster ingepland. Lees hier alvast het verhaal van collega Gert.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Dit doen wij met ruim 2000 collega’s, verdeeld over diverse regio’s door Nederland.

Wat we van jou verwachten?
Een afgeronde en voor de functie relevante HBO opleiding;
Werkervaring binnen de GGZ;
Je bent in staat om het begeleidingsproces te coördineren en waar nodig taken te delegeren;
De mogelijkheid om binnen een half uur bij cliënten in de regio Gooi en Vechtstreek te zijn;
Omdat je acuut reageert op situaties ben je in staat je werkzaamheden flexibel in te delen en vind je het niet erg om soms iets langer door te werken;
Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen;
Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen in stressvolle (crisis)situaties;
Je bent op de hoogte van suïcide protocollen;
Kennis van de sociale kaart en ketenpartners en hebt gevoel voor politieke verhoudingen;
Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto.

Ons aanbod
Een goed salaris (tussen € 2.944,- en € 3.909,- op basis van 36 uur) (cao GGZ, FWG 50).
Een aanstelling van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband. De functie is per direct beschikbaar.
Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
Een uitdagende en afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de afdeling leren & ontwikkelen als extern.
Een persoonlijk en teamgebonden opleidingsbudget.
Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt!
Een telefoon en tablet van Kwintes.

Kwintes zoekt voor de locatie Lorentzweg in Bussum een coördinerend begeleider voor 32 tot 36 uur per week.

Als coördinerend begeleider coördineer je de zorg rond cliënten en onderhoud je actief externe en interne contacten zoals met familie, partners, behandelaren (GGZ), SPV-ers en klinieken. Met cliënten binnen je caseload stel je een begeleidingsplan op en ben je medeverantwoordelijk voor een gestructureerde uitvoering hiervan. De samenwerking met behandelaren, SPV-ers speelt hierin een rol. Daarnaast verricht je, wanneer dat nodig is, ADL handelingen. Ook ondersteun je zo nodig bij het beheer van financiële en materiële middelen en stimuleer je de zelfredzaamheid van cliënten met betrekking tot huishoudelijke werkzaamheden.

Er wordt op de groep gekookt met cliënten, zowel zelfstandig als met hulp van de begeleiding. En er wordt samen gegeten met de bewoners. Je levert een bijdrage aan een goede leefsfeer en de veiligheid en het welbevinden van cliënten. Daarnaast stel je cliënt- en dagrapportages op. Naast je eigen caseload vervul je de rol van coach binnen het team. Je coacht collega begeleiders inhoudelijk in het werk en evalueert structureel de kwaliteit van de begeleiding.

De begeleiding van cliënten staat voorop, maar ook is er veel ruimte om samen met het team invulling te geven aan het werk, waaronder het bespreken van het beleid van de locatie en/of het team. Kwintes werkt met zelfsturende teams, waarbij ieder teamlid aandacht functionaris is van één of meerdere onderwerpen binnen de woonlocatie, waarbij je invulling geeft aan de inhoud ervan.

Jouw werkplek
Je bent werkzaam op de beschermde woonlocatie locatie Lorentzweg in Bussum. Hier bieden wij begeleiding aan 55 volwassen cliënten met psychiatrische problematieken. De begeleiding omvat zowel groeps- als individuele begeleiding. Alle cliënten hebben een eigen kamer met voorzieningen. Het doel in de begeleiding is het stabiliseren en beheersbaar maken van de aanwezige problemen, zodanig dat een basis kan ontstaan voor verdere ontwikkeling. Hierbij wordt op diverse leefgebieden als werk- en dagbesteding, sociale relaties en financiën begeleiding geboden. De leeftijden lopen uiteen van 24 tot en met 74 jaar oud. De doelgroep is divers qua achtergrond en zorgvraag, dit maakt het werk erg afwisselend. Het team van 19 collega’s bestaat uit begeleidend medewerkers, begeleiders, slaapwachten, activiteitenbegeleiders en 3 collega coördinerend begeleiders. Daarnaast werk je samen met de 4 coördinerend begeleiders van team 2.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s, stagiaires, vrijwilligers en zij-instromers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat.

Wat we van jou verwachten?
Minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding;
Je hebt ervaring en affiniteit met een volwassen psychiatrische doelgroep;
Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden, psychosociale
problematiek en verslavingsproblematiek;
Je hebt kennis van de presentiemethodiek en herstelondersteuning;
Je bent in staat een goede vertaalslag te maken van zorgvisie en beleid naar de dagelijkse praktijk en kunt deze overdragen aan collega’s;
Je bent in staat om zorginhoudelijke coaching te bieden aan collega’s bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden;
Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, eigen initiatief, enthousiasme en verantwoordelijkheid. In teamverband ben je een verbindende schakel;
Je bent flexibel beschikbaar, waaronder weekenden. Dinsdag is een vaste werkdag in verband met overleg op locatie.

Ons aanbod
Een goed salaris (tussen € 2.600,- en € 3.536,- op basis van 36 uur) (cao GGZ, FWG 45).
Een aanstelling van een jaar met uitzicht op een verlenging. De vacature is per direct beschikbaar.
Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de interne afdeling leren & ontwikkelen als extern.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Een persoonlijk en taalgebonden opleidingsbudget.
Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt!
Een telefoon van Kwintes.

Kwintes zoekt voor de locatie Lorentzweg in Bussum een begeleider voor 32 tot 36 uur per week.

Als begeleider stel je samen met de cliënt een begeleidingsplan op en bied je aan de hand van het plan ondersteuning bij het dagelijks leven, wonen en werken. Je hebt een eigen caseload en levert een bijdrage aan een goede leefsfeer, veiligheid en het welbevinden van cliënten. Daarbij signaleer en rapporteer je knelpunten in het kader van de dagelijkse zorgverlening en gezondheidstoestand van de cliënt en zie je toe op medicatieverstrekking. Verder ondersteun je de cliënt zo nodig bij het beheer van financiële en materiële middelen. Je begeleidt groepsgesprekken en ziet erop toe dat groepen cliënten op een goede manier samenleven. Ook stimuleer je de zelfredzaamheid van cliënten met betrekking tot huishoudelijke werkzaamheden. Tot slot stel je cliënt- en dagrapportages op en onderhoud je actief interne en externe contacten.

Jouw werkplek
Binnen team 1 op locatie Lorentzweg, wordt begeleiding geboden aan 33 cliënten met een psychiatrische aandoening. De begeleiding omvat zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding. Alle cliënten hebben een eigen kamer met voorzieningen. Het doel is de cliënten een zo zelfstandig mogelijke leefomgeving te bieden. Hierbij wordt op diverse leefgebieden zoals werk- en dagbesteding, sociale relaties en financiën begeleiding geboden. De doelgroep is divers qua leeftijd, achtergrond en zorgvraag. Dit maakt het werk heel afwisselend. Je wordt onderdeel van een team dat onder andere bestaat uit meewerkend begeleiders, huishoudelijk begeleiders, activiteiten begeleiders, persoonlijk begeleiders en coördinerend begeleiders. Zowel de cliënten als collega’s op de locatie Lorentzweg hebben een open houding en nemen initiatief een ander beter te leren kennen. Dit zorgt voor een open sfeer, waar ook ruimte is om te lachen met elkaar of om gezellig een kop koffie te drinken in het praathuis op de locatie. Neem via deze link een kijkje op de locatie!

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2000 collega’s, 120 stagiaires en 350 vrijwilligers zetten we ons in om mensen te helpen.

Wat we van jou verwachten?
Minimaal een afgeronde en voor de functie relevante MBO niveau 4 opleiding.
Aantoonbare werkervaring (mag ook stage-ervaring zijn) in een soortgelijke functie.
Kennis van de psychopathologie, de rehabilitatiemethodiek en presentiemethodiek.
Je bent flexibel en bereid om wisselende diensten te werken, waaronder weekenden.
Je staat sterk in je schoenen en het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken gaat je goed af.
Je kunt goed omgaan met stressvolle situaties.

Ons aanbod
Een goed salaris tussen € 2.325,- en € 3.241,- o.b.v. 36 uur, CAO GGZ, FWG 40.
Een aanstelling van een jaar, met zicht op een vaste aanstelling. De vacature is per direct beschikbaar.
Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de afdeling Leren & Ontwikkelen als extern.
Een persoonlijk en taalgebonden opleidingsbudget.
Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerk!
Een telefoon van Kwintes.

Een baan als slaapwacht is er één met verantwoordelijkheid. Tijdens de slaapdiensten ben je de steun en toeverlaat in de nacht en ondersteun je cliënten waar nodig. Als slaapwacht overnacht je op de locatie en word je gewekt als dat echt nodig is. Deze functie kun je goed combineren met een studie, een gezin of andere baan. Is dit een vacature die bij je past? We maken graag kennis met jou!

Kwintes opent de deuren aan de Zonnelaan in Hilversum. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste slaapwachten voor 16 uur per week (2 nachten) die het leuk vinden om samen vorm te geven aan de opbouw en voortzetting van deze nieuwe woonlocatie.

De functie
Als slaapwacht draag je zorg voor een veilig leefklimaat voor cliënten. Dit doe je door ’s nachts praktische problemen op te lossen en bij calamiteiten actie te ondernemen, eventueel in overleg met de bereikbaarheidsdienst. Je signaleert eventuele problemen en meldt dit in de overdracht aan het team. Daarnaast deel je medicatie uit, controleer je het gebouw en bewaak je het dag- nachtritme van de cliënten. Zo nodig bied je cliënten ondersteuning bij zaken rondom de persoonlijke verzorging. De werktijden zijn van ’s avonds 22.00 uur tot ’s morgens 09.00 uur, tussen 24.00 en 08.00 uur kan er minimaal 6 uur geslapen worden, tenzij er noodzakelijke en onvoorziene werkzaamheden moeten worden verricht.

Jouw werkplek
Op het moment wordt de Zonnelaan volledig verbouwd om klaar te zijn zodat daar 65 bewoners met diverse psychiatrische problematieken kunnen wonen. Deze bewoners gaan begeleid worden vanuit 3, deels nieuw ingerichte, teams verdeeld over 5 verdiepingen. Een groot deel van de bewoners verhuizen intern vanuit een andere beschermde woonlocatie en een aantal bewoners zullen nieuw instromen.

Voor iedereen een nieuw begin waarin de teams zowel onderling als met het eigen team, de locatie en het wonen op de Stolpe met en voor de bewoners vorm gaan geven.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2000 collega’s, stagiaires en vrijwilligers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten?
In deze functie is het van groot belang dat je stevig in je schoenen staat. Je bent cliënt- maar ook resultaatgericht en laat je niet snel uit het veld slaan. Je kunt anticiperen in verschillende (onvoorziene) situaties. Je kunt goed communiceren (feedback geven en ontvangen en hebt zelfreflectie). Je staat open om te leren en kennis op te doen wat betreft psychiatrische ziektebeelden.

Verder verwachten wij:

Een afgeronde relevante MBO niveau 3 opleiding of je zit minimaal in het derde jaar van je HBO/ WO studie.
Ervaring met- of een sterke affiniteit met de doelgroep met psychiatrische kwetsbaarheden.
In bezit van een BHV certificaat of bereid deze training binnen Kwintes te volgen.

Ons aanbod
Een goed salaris tussen € 2.181,- en € 2.944,- op basis van 36 uur (CAO GGZ, FWG 35).
Van de uren tussen 23.00-7.00 uur krijg je 4 uren betaald, tijdens deze uren kun je slapen als er geen beroep op je wordt gedaan.
Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33% en vakantiegeld in mei van 8%.
Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel intern als extern.
Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt.
Een telefoon in bruikleen.

Ben jij toe aan jouw volgende stap in recruitment en wil jij jouw expertise inzetten voor een betekenisvolle organisatie? Lees dan verder!

Bij Lister begeleiden we mensen met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Werken bij Lister betekent verder gaan dan de geijkte paden. Ieder mens is namelijk uniek en vraagt om een eigen aanpak. Vanuit ons centraal bureau faciliteren we de locaties, waarbij we nu uitbreiding zoeken voor ons team HR. Dit is leuk en veelzijdig team, waar vanuit diverse expertises samen wordt gewerkt.

Corporate Recruiter

32-36 uur

Je komt te werken in een dynamisch team, waarbij de basis van recruitment staat maar er ook nog veel te ontwikkelen is. Samen met 2 collega recruiters en een medewerker recruitment doen jullie er alles aan om in deze krappe arbeidsmarkt toch de juiste talenten voor Lister binnen te halen.

Als ondernemende Recruiter kan je omgaan met de hectiek die ontstaat als nieuw talent vinden niet eenvoudig is. Naast je externe netwerk werk je ook aan een sterk intern netwerk. Dat vraagt een proactieve houding, veel initiatief en creativiteit. We gaan ervanuit dat je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen het recruitment vak. Een pragmatische aanpak past bij ons en jouw expertise en kunde moeten maken dat onze dienstverlening nog succesvoller wordt!

Dit ga je doen

Als corporate recruiter heb jij een frisse blik op de positionering van Lister op de arbeidsmarkt. Je voert de regie op het wervingsproces van alle kritische functies binnen Lister. Je bent de sparringpartner en kritisch adviseur richting de teammanagers en stafhoofden voor het werven van hun nieuw talent. Je houdt een heldere intake, bent duidelijk in je verwachtingsmanagement en bent aanjager daar waar nodig. Je weet snel te schakelen tussen de diversiteit aan taken.

Deze rol biedt veel ruimte voor jouw creativiteit en ondernemerschap!

Dit ben jij

Een corporate recruiter die van A tot Z verantwoording neemt over het gehele recruitmentproces. Jij:

adviseert en begeleidt de manager HR en Ontwikkeling over de te volgen werving- en behoudstrategie
zoekt de samenwerking met en adviseert de teammanagers en stafhoofden, de stakeholders, over vacatures en capaciteitsbehoefte
zoekt de samenwerking met de afdeling communicatie voor arbeidsmarktcommunicatie en employer branding
werkt samen met de Lister Academie mbt instroom van kandidaten en bijvoorbeeld tav een project voor zij-instroom of initiatieven voor interne doorstroom
haakt aan bij scholen op het gebied van campusrecruitment en opleidingen
zorgt voor een vlotte en zorgvuldige afhandeling van kandidaten binnen het proces
bent continu op zoek naar innovatieve ideeën om Lister, op zowel de korte als de lange termijn, te voorzien van de juiste medewerkers op de juiste plaats
kan vanuit visie een helder plan opstellen voor de korte en lange termijn over de te volgen strategie om het schaarse talent in deze arbeidsmarkt aan Lister te binden.
Dit neem je mee

Je beschikt over een relevant diploma op hbo-niveau aangevuld met  werkervaring als Recruiter, bij voorkeur binnen de zorg. Je volgt de arbeidsmarktontwikkelingen en weet waar je doelgroep zich bevindt. Deze kennis kun je vertalen naar de inzet van een juiste mix van communicatiekanalen.

Dit is ons aanbod

We bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring volgens FWG groep 45/50 (CAO GGZ). Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn vallen. Daarnaast is er mogelijkheid tot thuiswerken en bieden we een goede thuiswerkregeling.

Lister wil een organisatie zijn met medewerkers die verschillen in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen, of hobby’s. Bovendien zorgen verschillen tussen collega’s voor variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten maar ook voor verschillende denk- en werkwijzen. Hierdoor vullen we elkaar goed aan, zijn we creatiever en kunnen we problemen beter oplossen.

Interesse?

Enthousiast geworden van deze vacature? Leuk! Solliciteer dan direct via de groene button!

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met  Annelot van Dijck (Recruiter) 06 82162855.

Wil jij meebouwen aan de opzet van een nieuwe beschermde woonlocatie in Hilversum? Ben jij die pionier die van aanpakken weet? Kwintes opent de deuren aan de Zonnelaan in Hilversum.

Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste coördinerend begeleiders/persoonlijk begeleiders die het leuk vinden om samen vorm te geven aan de opbouw en voortzetting van deze nieuwe woonlocatie. De vacatures zijn per direct beschikbaar en de uren zijn in overleg van 24 tot 36 uur. Tot de opening van de Zonnelaan word je ingewerkt op een andere locatie van Kwintes in de regio Gooi & Vechtstreek zodat je goed ingewerkt bent en betrokken bent bij de gehele overgang.

Over de functie
Als coördinerend begeleider coördineer je de zorg rond cliënten en onderhoud je actief externe en interne contacten. Met cliënten binnen je caseload stel je een begeleidingsplan op en ben je medeverantwoordelijk voor een gestructureerde uitvoering van dit plan. Ook ondersteun je zo nodig bij het beheer van financiële en materiële middelen en stimuleer je de zelfredzaamheid van cliënten met betrekking tot huishoudelijke werkzaamheden. Je levert een bijdrage aan een goede leefsfeer en de veiligheid en het welbevinden van cliënten. Daarnaast stel je cliënt- en dagrapportages op. Naast je eigen caseload vervul je de rol van coach binnen het team. Je coacht collega begeleiders inhoudelijk in het werk en evalueert structureel de kwaliteit van de begeleiding.

Jouw werkplek
Op het moment wordt de Zonnelaan volledig verbouwd om klaar te zijn zodat daar 65 bewoners met diverse psychiatrische problematieken kunnen wonen. Deze bewoners gaan begeleid worden vanuit 3, deels nieuw ingerichte, teams verdeeld over 5 verdiepingen. Een groot deel van de bewoners verhuizen intern vanuit een andere beschermde woonlocatie en een aantal bewoners zullen nieuw instromen.

Voor iedereen een nieuw begin waarin de teams zowel onderling als met het eigen team, de locatie en het wonen op de Zonnelaan met en voor de bewoners vorm gaan geven.

Over Kwintes
Kwintes ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je vindt ons op veel verschillende plaatsen in Nederland, van Flevoland tot aan Utrecht en Gouda. Samen met 2.000 collega’s, stagiaires, vrijwilligers en zij-instromers zetten we ons in om mensen te helpen. Bij Kwintes gaan we uit van wat wél kan, ook als het om jouw loopbaan gaat. We bieden je werk met betekenis, de ruimte om jezelf te zijn en meer uit jezelf te halen. Onze kernwaarden zijn: vakkundig, vertrouwen en verbinden. Zie jij ook meer in mensen? Ontdek wat jij kunt betekenen!

Wat we van jou verwachten?
Een afgeronde en voor de functie relevante HBO (coördinerend begeleider) opleiding. Bijvoorbeeld richting Social Work, Verpleegkunde of Maatschappelijke zorg;
Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden, psychosociale
problematiek en verslavingsproblematiek;
Je hebt kennis van de presentiemethodiek en herstelondersteuning;
In teamverband ben jij een verbindende schakel;
Je hebt een grote mate van zelfstandigheid, eigen initiatief, enthousiasme en verantwoordelijkheid.
Je bent flexibel inzetbaar, je werkt ochtend,-middag en avonddiensten.
Je bent in staat innovatief te denken en je helpt mee aan de verdere ontwikkeling van het nieuwe team.

Ons aanbod
Een goed salaris (tussen € 2.600,- en € 3.536,- op basis van 36 uur) (cao GGZ, FWG 45).
Een aanstelling van een jaar, met zicht op een vast dienstverband. De vacature is per direct beschikbaar.
Een vaste eindejaarsuitkering in december van 8,33%.
Een uitstekende pensioenregeling waarin Kwintes voor 50% bijdraagt.
Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Deelname aan het ontwikkelprogramma Standaard in vakmanschap.
Een ruim aanbod aan opleiding, training en coaching; zowel via de interne afdeling leren & ontwikkelen als extern.
Een persoonlijk en taalgebonden opleidingsbudget.
Voordelig sporten, korting op producten en gratis lidmaatschap op Cultuurwerkt!
Een telefoon van Kwintes.