Kom werken
in de sector
Zorg & Welzijn!

Ben jij een ervaren physician assistant of verpleegkundig specialist en wil je je kwaliteiten graag inzetten in de eerstelijns huisartsenspoedzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In eerste instantie bieden we je een dienstverband voor bepaalde tijd. Daarna bestaat de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. In verband met onze openingstijden en inzet van physician assistants (PA) en verpleegkundige specialisten (VS) bieden wie diverse contractvormen die vaak goed te combineren zijn met een andere werkgever. Onze voorkeur gaat uit naar een minimale beschikbaarheid van gemiddeld 12 uur of meer per week, maar ook 8 uur is mogelijk. Veel is bespreekbaar. Je werktijden zijn met name in het weekend en op feestdagen, maar ook op doordeweekse avonden. De PA of VS wordt ingezet op de huisartsenspoedposten in Groningen, Stadskanaal en Scheemda.

Wat houdt de functie in?

Als PA of VS verleen je specialistisch geïntegreerde verpleegkundige en medische zorg aan gespecificeerde patiëntencategorieën met enkelvoudige veelvoorkomende klachten, waarvoor een consult is geboekt op de huisartsenpost. Als PA of VS ben je verantwoordelijk voor je eigen handelen volgens de wet “BIG” en daardoor tuchtrechtelijk vervolgbaar. Je verrichtingen worden niet gefiatteerd door een arts. In geval van vragen of bij twijfel consulteer je de dienstdoende arts.

Wat ga je zoal doen?

·       Diagnosticeren en behandelen van patiënten met enkelvoudige veelvoorkomende klachten. De precieze patiënten- en klachtengroepen zijn protocollair vastgelegd

·       Zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden volgens NHG standaarden

·       Desgevraagd begeleiden van stagiaires, studenten PA en VioS

Wat vragen wij onder andere van je?

·       Je hebt de masteropleiding Physician Assistant of de masteropleiding tot Advanced Nursing Practice (specialisme algemene gezondheidszorg) succesvol afgerond

·       Je bent opgenomen in het BIG-register en het NAPA-register of het register V&VN

·       Je hebt ervaring in en/of kennis van de eerstelijns patiëntenzorg

·       Je hebt kennis van de farmacotherapie

·       Je kunt classificeren volgens de Internationale classificatie van patiëntencategorieën (ICPC)

Wat bieden wij?

Ons arbeidsvoorwaardenpakket is gebaseerd op de cao Huisartsenzorg. De cao kent een 38-urige werkweek.

De functie is ingedeeld in FWHZ schaal 9 met een fulltime salaris tussen €3.901,- en € 4.985,- bruto per maand. Mogelijk wordt in de loop van het (nieuwe) jaar de functie gewaardeerd in schaal 10 met een maximum van € 5.445,- bruto. Bovenop het basissalaris ontvang je een ANW-toeslag voor het werken in de onregelmatigheid en jaarlijks ontvang je in mei een vakantietoeslag van 8% en in december een eindejaarsuitkering van 7,5% (vanaf 2023 8,33%).

Wat is de procedure?

·       Heb je interesse en voldoe je aan de voorwaarden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Mail je motivatie en cv vóór 31 oktober a.s. naar Yvonne Haitsma-de Jager, manager HR, hr@doktersdienstgroningen.nl

·       Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met haar opnemen via mail of 050 – 316 84 11. Meer informatie over DDG vind je op www.doktersdienstgroningen.nl. Daar staat ook het volledige functieprofiel.

·       Bij DDG streven we gelijke kansen na voor iedereen. Alle sollicitanten met de juiste kwalificaties nemen wij in overweging voor vacatures. Hierbij maken we geen onderscheid in leeftijd, kleur, religie, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap. Door gelijke kansen te bieden werken wij toe naar een zo divers mogelijk personeelsbestand en een inclusief werkklimaat.

·       Het inwinnen van referenties en het overhandigen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken deel uit van de procedure.

·       De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste helft van november.

Op acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet ingegaan.

Wie zijn wij?

Doktersdienst Groningen (DDG) is dé organisatie voor eerstelijns huisartsenspoedzorg tijdens avonden, nachten, weekenden in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. Samen met de huisartsen zorgen wij ervoor dat patiënten goede spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg krijgen buiten kantooruren. Dat doen we centraal vanuit Groningen en op de decentrale posten in de provincie (Delfzijl, Leek, Scheemda en Stadskanaal). Goede, veilige en bereikbare zorg voor patiënten staat voorop. Een inspirerende en prettige werkomgeving voor huisartsen en al onze medewerkers vinden wij van groot belang. We doen het samen!

Ben jij een gediplomeerd triagist en goed in het begeleiden van mensen? Wil je je verder ontwikkelen binnen de organisatie en lijkt het je leuk om (nieuwe) collega’s op te leiden? Dan is de rol van praktijkbegeleider (PB), nu nog OTB, vast iets voor jou!

Wat houdt de functie in?

Als praktijkbegeleider (PB) leid je binnen DDG MBO-4 zorgmedewerkers zoals doktersassistenten en verpleegkundigen op tot triagist, werk je nieuwe, geregistreerde triagisten in en begeleid je al geregistreerde triagisten die op onderdelen extra scholing nodig hebben. Ook leid je geneeskundestudenten op tot junior-triagist. Om dit allemaal te kunnen doen, werk je samen met de teammanagers, collega-PB’s en de opleidingscoördinator. Daarnaast heb je een coördinerende taak en in dat kader stem je veel af met verschillende functionarissen binnen DDG. Zeker wanneer er een starterspool is, vraagt het opleiden en alles eromheen een grote tijdsinvestering van je. Naast het begeleiden tijdens de ANW-uren doe je ook veel overdag en thuis.

Hoe ziet je dienstverband eruit?

De PB-uren komen bovenop je triage-uren. Uiteraard bespreken we wat nodig is en wat goed past.

Wat vragen wij onder andere van je? Bekijk voor meer informatie de functiebeschrijving op onze website: https://www.doktersdienstgroningen.nl/organisatie-ddg/vacatures.

·       Je bent bevoegd en bekwaam triagist en hebt minimaal twee jaar werkervaring als gediplomeerd triagist

·       Je hebt affiniteit met opleiden

·       Je hebt een training op het gebied van praktijkbegeleiding gevolgd of bent bereid deze te volgen

·       Je bent geduldig en geeft mensen graag een kans

Wat bieden wij?

In eerste instantie bieden we je een dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar met de intentie deze te verlengen voor onbepaalde tijd. Voor de uren die je besteed aan de rol van PB geven wij een extra vergoeding bovenop je huidige uurloon als triagist (cao Huisartsenzorg, FWHZ schaal 5). En natuurlijk kan je een opleiding volgen om je rol als praktijkbegeleider goed te kunnen doen.

Wat is de procedure?

·       Heb je interesse en voldoe je aan de voorwaarden? Dan ontvangen wij graag je motivatie en cv uiterlijk

·       31 oktober a.s. in de mailbox van Yvonne Haitsma-de Jager, manager HR DDG (hr@doktersdienstgroningen.nl).

·       Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen? Ook dan kun je contact opnemen via mail of 050 – 316 8411. Uiteraard kun je voor meer inhoudelijke informatie ook terecht bij Majan Eerens, teammanager of de huidige opleiders.

·       De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

·       De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste helft van november.

Op acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet ingegaan.

Wie zijn wij?

Doktersdienst Groningen (DDG) is dé organisatie voor eerstelijns huisartsenspoedzorg tijdens avonden, nachten, weekenden in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. Samen met de huisartsen zorgen wij ervoor dat patiënten goede spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg krijgen buiten kantooruren. Dat doen we centraal vanuit Groningen en op de decentrale posten in de provincie (Delfzijl, Leek, Scheemda en Stadskanaal). Goede, veilige en bereikbare zorg voor patiënten staat voorop. Een inspirerende en prettige werkomgeving voor huisartsen en al onze medewerkers vinden wij van groot belang. We doen het samen!

Ben jij een ervaren doktersassistent of verpleegkundige die toe is aan iets nieuws en heb je een passie voor de huisartsen(spoed)zorg? Wil jij je inzetten en ontwikkelen als triagist bij de huisartsenspoedpost? Dan heten we je graag van harte welkom!

In eerste instantie bieden we je een dienstverband voor bepaalde tijd. Al werkende word je in ongeveer twee jaar tijd opgeleid tot geregistreerd triagist. Leuk, veel ervaring en een enorm gewaardeerd diploma rijker!  Na diplomering zetten we je dienstverband in principe om naar onbepaalde tijd. Na het inwerktraject van ongeveer drie maanden bieden we je een baanomvang van gemiddeld 8, 12, 15 of 18 uur per week en op termijn eventueel 22 of 24 uur. Er is vast een contractvorm die goed bij jouw situatie past.

Wat houdt de functie in?

Je beantwoordt de hulpvraag van patiënten buiten kantooruren van aangesloten huisartsen en bepaalt hierbij, aan de hand van de verstrekte gegevens, de urgentie van de klachten en onderneemt de daarbij behorende actie. In voorkomende gevallen ondersteun je de huisarts bij medisch-technische handelingen. De nadruk ligt echter op de telefonische triage. Je werktijden zijn tijdens de openingstijden van DDG, je bent dus ‘s avonds, ’s nachts  en overdag tijdens de weekend- en feestdagen beschikbaar. Iedere triagist is inzetbaar op meerdere posten. Je begint in een starterspool met een gegarandeerd minimum aantal uren. Veel van onze triagisten combineren hun baan bij DDG met een baan als doktersassistente of verpleegkundige. Uit ervaring blijkt dat het werken in een huisartsenpraktijk en bij een spoeddienst heel aanvullend op elkaar is.

Wat ga je zoal doen?

Je classificeert zelfstandig de telefonische hulpvraag met behulp van protocollen en de Nederlandse Triage Standaard (NTS) en geeft zelfstandig telefonische informatie cq medische adviezen aan patiënten. Je bepaalt de urgentie van de klachten en onderneemt zelfstandig actie op basis van urgentie. Verder registreer je gegevens en zorg je voor een accurate afhandeling naar de eigen huisarts van de patiënt. Indien gevraagd assisteer je de huisarts bij diens verrichtingen.

Wat vragen wij van je?

Je hebt minimaal een afgeronde MBO 4-opleiding als doktersassistente of verpleegkundige (of andere MBO 4-zorgopleiding) met bij voorkeur ervaring met (telefonische) triage en als je bekend met triage conform NTS is dat een pre. Het is mooi als je al geregistreerd triagist bent of bereid bent tot het volgen van scholing om de registratie als triagist te behalen/behouden. De Nederlandse taal beheers je goed in woord en geschrift en je bent handig met telefoon (headset) en pc (waaronder uitstekende typevaardigheid). Je kunt situaties en prioriteiten goed inschatten en hiernaar handelen, je weet je grenzen te stellen en te bewaken. Goede sociale vaardigheden, empathisch vermogen, daadkracht en assertiviteit zijn voor jou vanzelfsprekend. Je beschikt over een rijbewijs en vervoermiddel (i.v.m. inzetbaarheid op meerdere posten).

Wat bieden wij?

Het arbeidsvoorwaardenpakket is gebaseerd op de cao Huisartsenzorg. De cao kent een 38-urige werkweek.

De functie is ingedeeld in FWHZ schaal 5 met een salaris tussen € 2.403,- en € 3.321,- bruto per maand. Bovenop het basissalaris ontvang je een toeslag voor het werken in de onregelmatigheid en jaarlijks ontvang je in mei uiteraard een vakantietoeslag van 8% en in december een eindejaarsuitkering van 7,5%.

Wat is de procedure?

·       Heb je interesse en voldoe je aan de voorwaarden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Mail je motivatie en cv naar Yvonne Haitsma-de Jager, manager HR, hr@doktersdienstgroningen.nl. Omdat we om de paar maanden met een nieuwe groep van start gaan, is dit een doorlopende procedure en is er geen sluitingsdatum.

·       Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met haar opnemen via mail of 050 – 316 84 11. Meer informatie over DDG vind je op www.doktersdienstgroningen.nl. Daar staat ook het volledige functieprofiel.

·       Bij DDG streven we gelijke kansen na voor iedereen. Alle sollicitanten met de juiste kwalificaties nemen wij in overweging voor vacatures. Hierbij maken we geen onderscheid in leeftijd, kleur, religie, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap. Door gelijke kansen te bieden werken wij toe naar een zo divers mogelijk personeelsbestand en een inclusief werkklimaat.

·       Het inwinnen van referenties en het overhandigen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken deel uit van de procedure.

Op acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet ingegaan.

Wie zijn wij?

Doktersdienst Groningen (DDG) is dé organisatie voor eerstelijns huisartsenspoedzorg tijdens avonden, nachten, weekenden in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. Samen met de huisartsen zorgen wij ervoor dat patiënten goede spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg krijgen buiten kantooruren. Dat doen we centraal vanuit Groningen en op de decentrale posten in de provincie (Delfzijl, Leek, Scheemda en Stadskanaal). Goede, veilige en bereikbare zorg voor patiënten staat voorop. Een inspirerende en prettige werkomgeving voor huisartsen en al onze medewerkers vinden wij van groot belang. We doen het samen!